În ultimul timp ai observat din ce în ce mai multe pete maronii pe frunte, obraji sau decolteu? Pielea a devenit ternă și neuniformă? Trebuie să știi că aceste semne apar de obicei ca urmare a expunerii neprotejate la soare, mai ales sub influența unor modificări hormonale (utilizarea contraceptivelor orale, perioada sarcinii, menopauză) și se înmulțesc în timp, pe măsura înaintării în vârstă. Hiperpigmentarea pielii afectează un număr tot mai mare de femei, indiferent că au pielea mai închisă sau mai deschisă la culoare. Cum ar trebui protejată pielea predispusă la apariția petelor hiperpigmentare? Sunt ireversibile aceste urme lăsate de soare? Descoperă răspunsurile în continuare.

De ce se pătează pielea?

Petele pigmentare rezultă din dereglarea producției de melanină. Melanina este un fel de ecran solar natural, pigmentul pe care pielea îl produce în mod natural ca măsură de autoprotecție. Odată cu trecerea anilor și repetarea expunerilor la soare, celulele pielii devin supraîncărcate cu acest pigment și astfel apar petele. Adesea, ele sunt asociate procesului de îmbătrânire, fiind cunoscute și ca pete cauzate de vârstă. Însă dermatologii sugerează că nu vârsta în sine provoacă apariția petelor, ci expunerea excesivă la soare. „Hiperpigmentarea este cauzată de acumularea reziduurilor în celulele cutanate, sub acțiunea radicalilor liberi. Rezultatul: o femeie de 40 de ani care s-a expus la soare fără fotoprotecție pe tot parcursul vieții va avea pielea mult mai pătată decât o doamnă de 80 de ani care a știut să evite efectele nefaste ale razelor ultraviolete”, precizează dr. Nina Roos, medic dermatolog, specialist în medicină estetică la Paris, consultant științific pentru publicații de lifestyle din Franța.

Femeile și bărbații au de înfruntat același risc. „Petele maronii afectează toate persoanele care nu se protejează corect de soare”, avertizează dermatologul. Ceea ce poate face diferența între îmbătrânirea prematură și cea firească a pielii este comportamentul nostru față de soare.

Cum ne apărăm pielea de soare?

Iată de ce este important să avem o atitudine preventivă în raport cu soarele. Ce înseamnă acest lucru? Respectarea câtorva reguli simple:Iată de ce este important să avem o atitudine preventivă în raport cu soarele. Ce înseamnă acest lucru? Respectarea câtorva reguli simple:- Utilizează zilnic produse cosmetice și de îngrijire cu factor de protecție solară.- Evită expunerea la soare în intervalul orar 11:00-16:00, când intensitatea razelor ultraviolete este maximă.- Nu te baza doar pe fotoprotecția din exterior. Nutricosmeticele, suplimente alimentare pentru îngrijirea profundă a pielii, îți oferă protecție din interior. Beauty Help conține un complex antioxidant de excepție, alcătuit din vitaminele C și E, resveratrol, coenzima Q10, astaxantină, cu efect fotoprotector confirmat.

Sfaturile sunt valabile și trebuie aplicate indiferent că pielea îți este sau nu afectată de pete pigmentare. Dar este cu atât mai important să ai grijă, cu cât pielea este deja pătată. O nouă expunere neprotejată va duce la apariția de noi pete și accentuarea celor existente.

Petele maronii sunt ireversibile?

Întrebarea pe care dermatologii o primesc cel mai des în legătură cu petele este dacă se pot șterge ori rămân pe piele pentru totdeauna. Da, există soluții pentru atenuarea petelor, atât dermato-cosmetice, cât și medicale sau minim-invazive, cum ar fi tratamentul cu laser sau cu azot lichid. „Dar trebuie știut că o pată tratată printr-o procedură dermatologică poate reapărea oricând, după o nouă expunere la soare sau chiar și fără acest lucru”, subliniază dr. Nina Roos.

Aceasta este dovada faptului că, odată ce pielea își schimbă culoarea sub acțiunea razelor ultraviolete, ea este afectată la nivel celular. Și atunci care este soluția? Să apelezi la un produs care acționează exact acolo unde este nevoie, adică la nivel celular. Aici intervine Beauty Help, nutricosmetic premium, cu formulă complexă anti-aging, pe bază de colagen, acid hialuronic, ceramide, resveratrol, coenzima Q10, vitaminele C și E, astaxantină, MSM.

Formula inovatoare Beauty Help a fost special concepută pentru a acționa din interiorul organismului, asigurând repararea și refacerea structurii pielii la nivel celular. Așa se explică efectul uimitor al Beauty Help în estomparea petelor cauzate de expunerea la soare. Să nu uităm că efectele benefice se văd asupra pielii de pe întreg corpul, nu doar asupra unei zone limitate ca în cazul tratamentelor cosmetice.

Surse:
www.doctissimo.fr/html/beaute/dossiers/bronzage/articles/15562-taches-pigmentaires-soleil.htm
www.dermatonet.com/fiche-dermatonet-taches.htm
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060966/