Soarele, pielea și oxidanții

Un nou produs rezolvă problema: Beauty Help. Apără epiderma la orice vârstă și o întinerește

În urmă cu câteva secole, standardul de frumusețe era femeia cu tenul cat mai alb, imaculat. Treptat, standardele s-au schimbat, iar femeile cu pielea bronzată au început să fie considerate mai sănătoase și mai atrăgătoare. Frumusețea prin expunere la soare are o serie de riscuri, dacă nu ne protejăm: îmbătrânire precoce a pielii, riduri, pete pigmentare, piele deshidratată și lipsită de fermitate și, cel mai grav, risc de cancer de piele. Este soarele prieten sau dușman? Ce putem face pentru a ne bronza sănătos, pentru a ne proteja pielea din exterior, dar și din interior? Care este rolul antioxidanților în protecția solară?

Discutăm despre aceste lucruri cu domnul Paul Ailincăi, directorul general Zenyth Pharmaceuticals România. De curând, domnul Ailincăi și echipa sa au lansat și un produs interesant pentru frumusețe din interior, Beauty Help, un produs care, pe lângă colagen și acid hialuronic, conține o „bombă“ de antioxidanți naturali, care promit o piele nu doar mult mai frumoasă, ci și mai rezistentă la acțiunea soarelui. Să tot mergem la plajă!

Țăranul nu riscă, orășeanul da!

  • La fiecare început de sezon estival, dermatologii pun accentul pe evitarea expunerii prelungite la soare, iar farmaciile sunt pline de produse de protecție solară. Cât adevăr se ascunde sub reclamă?

Soarele nu este periculos, dacă ne expunem la razele solare cu măsură. Medicina modernă a demonstrat rolul vital al soarelui în sănătatea omului. După cum se știe, soarele e implicat în producția internă de Vitamina D, care este produsă prin acțiunea radiațiilor ultraviolete asupra grăsimilor și colesterolului din piele. Avem nevoie de vitamina D, deoarece stimulează asimilarea calciului în oase și ajută la prevenirea osteoporozei, scade riscul de cancer, este benefică în bolile autoimune și întărește imunitatea organismului. Oamenii moderni au de obicei deficit de Vitamina D3, din cauza muncii în spații închise și expunerii tot mai reduse la soare. Deci avem nevoie din plin de soare, însă cu măsură.

  • Vasăzică, soarele ne este prieten, dar el poate deveni foarte ușor dușman. Cât de mult este prea mult în cazul expunerii la soare și ce se poate întâmpla dacă depășim măsura?

Principala problemă cu care ne confruntăm în prezent este munca sedentară, în spații închise. Muncitorii, agricultorii, cei care lucrează în aer liber se expun la soare încă de primăvara, astfel că ajung să tolereze, treptat, fără probleme, chiar și radiațiile intense din timpul verii. Însă „orășenii“ stau mai tot timpul acoperiți, iar în concedii se expun brusc la soare, de regulă la mijlocul verii, în perioada de maxime radiații, fără a avea niciun fel de „antrenament“ sau toleranță dobândită gradual la soare. Atunci când pielea nu este pregătită pentru soare și ieșim la plajă, suntem expuși la un risc mult mai mare decât țăranul care cosește dezbrăcat, în plină zi, dar care s-a adaptat treptat. Astfel de probleme pot fi evitate printr-o expunere moderată la soare: de dimineața până în ora 11.00 și după-amiaza după ora 16.00, când razele cad oblic și parcurg o distanță mai mare prin atmosfera pământului, iar radiațiile ultraviolete sunt diminuate cantitativ. Atenție și la cremele cu factor de ecranare solară care trebuie folosite chibzuit, în funcție de toleranța fiecăruia! Însă nu e bine să ne bazăm exclusiv doar pe ajutorul „exterior“, ci și pe cel interior, fiind dovedit clinic faptul că anumite deficiențe nutriționale ne pot face mai mult sau mai puțin sensibili la radiațiile solare.

Ajutor din interior

  • Ce înseamnă „ajutor din interior“?

Modul în care pielea noastră răspunde la acțiunea soarelui depinde de ceea ce mâncăm. Celulele pielii trebuie să fie întărite și hrănite pentru a-și păstra nealterate funcțiile fiziologice în interacțiunea cu razele soarelui. Multe dintre problemele pielii cauzate de radiațiile solare sunt de fapt rezultatul malnutriției. Soarele, prin efectul sau de foto-aging (îmbătrânire accelerată a pielii), duce la distrugerea prematură și agresivă a colagenului, la apariția ridurilor adânci, a iritațiilor și a inflamațiilor pielii celor sensibili, a petelor hiperpigmentare și a pistruilor. Toate acestea sunt determinate și favorizate, pe de o parte, de lipsa cronică a nutrienților protectori, iar pe de altă parte, de igiena excesivă, de dușurile dese cu apă caldă și cu săpunuri-detergent, care spală efectiv bariera lipidică, cu rol de protecție a pielii. Adăugarea unor alimente sănătoase în dietă (fructe și legume bogate în antioxidanți) și suplimentarea cu nutrienți protectori cresc capacitatea naturală de protecție a corpului, asigurând abilitățile necesare protecției pielii împotriva problemelor cauzate de radiațiile UV.

Antioxidanții în fruntea listei

  • La ce vă referiți când spuneți „suplimentare“?

Mă refer la antioxidanți, colagen, vitamine, minerale, coenzima Q10 și ceramide, care au un rol bine definit în protecția pielii. Dintre toate acestea, antioxidanții sunt în fruntea listei. Expunerea la soare produce un stres oxidativ puternic al pielii, care poate fi combătut cu ajutorul antioxidanților interni, cum sunt vitaminele C și E, astaxantina, coenzima Q10, polifenolii (antocianidinele din fructele de pădure, resveratrolul din struguri), betacarotenul. Vitaminele C și E (în special, vitamina E naturală cu înalt efect antioxidant) au efect fotoprotector confirmat, acționând atât prin reducerea riscului apariției arsurilor solare, cât și prin ameliorarea acestora. Astaxantina extrasă din algele marine este un antioxidant pur, care previne arsurile și reacțiile inflamatorii ale pielii. Coenzima Q10, renumită pentru acțiunea sa antiîmbătrânire, blochează efectul distructiv al razelor UV asupra pielii și reduce răspunsul inflamator în celulele cutanate. Noi am asociat toți acești nutrienți într-un produs foarte complex, numit Beauty Help, cu o acțiune antioxidantă și anti-inflamatoare pronunțată, care conferă protecție împotriva inducerii îmbătrânirii premature a pielii expuse la soare.

  • Ne puteți da mai multe amănunte despre acest produs?

Beauty Help este un nutricosmetic, adică un supliment alimentar pentru frumusețe din interior, care ajută la întreținerea pielii, a părului și a unghiilor. Formula sa complexă, cu ingrediente premium și în doze terapeutice mari, ne-a ajutat de curând să primim și o distincție extrem de onorantă, mai exact Premiul pentru Inovație în Terapii („Innovation for Therapies Award“) în cadrul Galei „Innovation in Health 2017“. Beauty Help are o formulă inovatoare, probabil cea mai complexă de pe piață, care reunește cei mai buni antioxidanți (coenzima Q10, vitaminele C și E, resveratrol) cu rol de protecție a pielii și de prevenire a îmbătrânirii. În plus, Beauty Help conține o doză considerabilă de colagen (8 g / doza zilnică de produs), necesar pentru menținerea fermității și elasticității pielii. Am adăugat ceramozide – ingrediente premium, recunoscute pentru rolul lor în protecția stratului lipidic al pielii și prevenirea petelor cutanate, acid hialuronic -pentru hidratarea pielii din interior și MSM, un compus special cu rol antiinflamator și efect de întărire a părului și a unghiilor. Beauty Help se prezintă sub formă de pudră pentru shake-uri, cu gust de căpșuni sau ciocolată, se administrează în amestec cu apă, iaurt sau suc de fructe. Pentru pregătirea pielii pentru plajă, ideal este să facem cura cu antioxidanți Beauty Help înainte de a pleca în concediu. Produsul poate fi utilizat și extern, sub formă de mască cu iaurt. Imediat după expunerea la soare, ajută la calmarea arsurilor, reface derma afectată și previne deshidratarea pielii arse.

  • Beauty Help este destinat doar femeilor?

Beauty Help e un produs general antiîmbătrânire. Descoperirile recente și știința modernă ne-au permis să realizăm un real produs anti-aging, cu efecte sistemice, care acționează asupra pielii atât atât la femei, cât și la bărbați. Beauty Help redă frumusețea, suplețea și sănătatea pielii, dar în același timp este un bun protector imunitar, articular și cardiovascular. Acționând din interior, efectele se văd asupra pielii de pe întreg corpul, nu doar asupra unei zone limitate, ca în cazul cremelor cosmetice.

  • De unde poate fi achiziționat?

Beauty Help poate fi achiziționat direct la noi, prin comandă telefonică la 021.3.000.000 sau online pe www.beautyhelp.com. De asemenea este disponibil în lanțurile mari de farmacii și în unele farmacii independente.

Articol preluat din Formula As, Anul XXVII, nr. 1272 (25), 22-29 iunie 2017.