Colagenul, secretul pentru o piele vizibil mai fermă

Colagenul este un ingredient vedetă în industria cosmetică. Orice produs de frumusețe care se respectă trebuie să aibă în compoziția sa colagen. Dar crezi că merită să te limitezi doar la o cremă de față? Oricât ar fi de revoluționară, nicio cremă nu poate face minuni la suprafața pielii. Tot secretul este să îi asiguri pielii substanțele necesare din interior. Numai așa pielea de pe întreaga suprafață a corpului este hrănită și regenerată de la nivel celular. Identificând acest aspect esențial pentru frumusețea femeilor, oamenii de știință au creat nutricosmeticele – suplimente alimentare – care au ca ingredient principal colagenul bioactiv.

Care este rolul colagenului?

De la un timp ai observat că tenul tău și-a pierdut din fermitatea de la 20 de ani? Ridurile și-au făcut apariția? Pielea a devenit ternă și aspră? Trăsăturile feței își pierd din contur și nu mai ai pomeții atât de proeminenți? Toate acestea apar pe măsură ce înaintăm în vârstă pentru că ne scade cantitatea de colagen din piele.

Colagenul reprezintă cea mai abundentă proteină din corp și are un rol fundamental pentru sănătatea și frumusețea pielii. Peste 80% din structura țesutului cutanat este alcătuită din fibre de colagen. Această rețea complexă asigură fermitatea, elasticitatea și tonusul pielii. Colagenul este, mai exact, matricea după care sunt grupate celulele cutanate. Imaginează-ți un fruct de rodie: semințele roșii sunt fixate pe acea structură albă a fructului. În mod asemănător, celulele cutanate sunt ordonate după matricea de colagen din piele.

Supranumit „proteina tinereții”, colagenul este produs tot timpul într-un organism tânăr. Din păcate, pe măsură ce înaintăm în vârstă, sinteza lui începe să scadă treptat. După 25 de ani, colagenul se pierde în proporție de 1% pe an. Iată de ce îngrijirea anti-aging trebuie să ne preocupe de la această etapă de vârstă. Este total greșită ideea potrivit căreia combaterea ridurilor este necesară abia după 30-35 de ani. Începe chiar acum să ai grijă de tine! Află de ce ai nevoie de colagen pentru ca pielea ta să își păstreze aspectul tânăr, sănătos, radiant și să-și recapete elasticitatea.

Știați că?

Suplimentele pe bază de colagen trebuie să îndeplinească o condiție esențială pentru a fi eficiente. Iată despre ce este vorba: colagenul fiind o moleculă mare trebuie „spart” în mici fragmente – peptide cu catenă scurtă, ca să poată fi asimilat. Astfel s-a ajuns la crearea colagenului bioactiv hidrolizat, ușor digerabil și bine tolerat.

Pielea se poate reface din interior? Da, datorită colagenului!

Vrei să ștergi rapid și fără bisturiu urmele trecerii timpului de pe chipul tău? Apelează la cel mai nou produs de frumusețe: Beauty Help de la Zenyth, un nutricosmetic de lux ce conține o formulă inovatoare pe bază de colagen bioactiv hidrolizat (tip I și III) Verisol® și Fortigel®. Administrat astfel pe cale internă, colagenul și-a dovedit capacitatea extraordinară de a îmbunătăți vizibil structura pielii din interior. Studiile au dovedit că în doar câteva săptămâni de la administrare ridurile se atenuează, conturul feței este redefinit, tenul capătă fermitate, elasticitate și luminozitate.

Două studii publicate în Skin Pharmacology and Physiology demonstrează că administrarea unei doze zilnice dintr-un supliment pe bază de colagen hidrolizat Verisol® îmbunătățește elasticitatea pielii și reduce ridurile cu 20%, în 8 săptămâni. În ambele studii, peste 200 de femei au luat un supliment pe bază de colagen, din gama nutricosmeticelor care se administrează sub formă de shake-uri de frumusețe.

Unul dintre studii, efectuat pe 100 de femei cu vârsta în jur de 55 de ani, a arătat că administrarea orală a 2,5 g Verisol® pe zi reduce semnificativ ridurile după 4 săptămâni și favorizează creșterea colagenului în piele cu până la 60%.

grafic

În cadrul celuilalt studiu, 114 femei cu vârste între 46 și 65 de ani au primit o doză tot de 2,5 g colagen bioactiv Verisol®, dar pe durata a 8 săptămâni. După această perioadă, autorii au constatat creșterea nivelului de colagen în piele cu 65% și de elastină cu 18%, ceea ce a condus la reducerea ridurilor în proporție de 20%. În plus, s-a observat menținerea rezultatelor și la 4 săptămâni de la întreruperea administrării.

De reținut!

Beauty Help îți aduce următoarele beneficii:

 • Creșterea elasticității pielii.
 • Reducerea ridurilor fine.
 • Îmbunătățirea elasticității și fermității pielii.
 • Creșterea nivelului de hidratare a pielii.
 • Stimularea producției interne de colagen.
 • Încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Ești pregătită pentru o nouă dimensiune a frumuseții? Descoperă frumusețea din interior cu ajutorul Beauty Help – Ultra-complex 9-in-1 Collagen Formula! Folosește în fiecare zi Beauty Help și pielea ta va începe să fie mai hidratată, mai fermă și mai tânără.

Surse:

 • verisol-beshainc.com/research/
 • newhope.com/ingredients/studies-show-verisol-supports-skin
 • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24401291
 • thedoctorwithin.com/collagen/collagen/
 • draxe.com/bovine-collagen/