[:ro]Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Cindy Crawford, Meghan Markle și Madonna sunt doar câteva dintre vedetele de la Hollywood care folosesc gimnastica feței ca un remediu natural anti-aging. Este foarte probabil să nu fi auzit până acum de gimnastica feței sau dacă ai auzit, nu ai încercat niciodată. Așa cum este recomandat să faci mișcare pentru a-ți stimula musculatura corpului, și mușchii feței au nevoie de exerciții pentru a se menține în formă. Gimnastica feței sau yoga facială, cum i se mai spune, îți tonifiază tenul, îi oferă elasticitate și te face să arăți mai tânără!

Un studiu efectuat recent a demonstrat că gimnastica facială îți poate face tenul să întinerească chiar și cu 3 ani! Femeile cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani care au participat la studiu au făcut exerciții faciale 30 de minute în fiecare zi timp de 8 săptămâni și o dată la 2 zile pentru alte 12 săptămâni. La finalul experimentului, participantele au spus că au constatat îmbunătățiri la nivelul întregii fețe, că aveau pielea mai fermă, cearcăne mai puțin pronunțate și un contur al feței mai uniform.

De ce funcționează gimnastica feței?

Principiul pe care se bazează gimnastica feței este același cu cel al gimnasticii întregului corp. Credeai că ți se lasă tenul doar pe măsură ce înaintezi în vârstă și că oricum nu ai ce face? Ei bine, află că fața ta are peste 50 de mușchi diferiți care te ajută să ai expresivitate, iar dacă nu îi stimulezi, ei își pierd în mod natural din elasticitate, flexibilitate și se atrofiază, cauzând un aspect de față căzută și îmbătrânită. Pe lângă faptul că te ajută să zâmbești, să te încrunți sau să îți miști buzele, mușchii faciali joacă un rol cheie în forma și conturul feței. Așadar, stimularea acestor mușchi crește circulația sângelui la nivelul feței și te ajută să previi căderea pleoapelor, formarea pungilor și cutelor de sub ochi, formarea bărbiei duble, a cutelor de pe gât, a liniilor verticale de pe buza superioară, a ridurilor și să îți menții aspectul tineresc cât mai mult timp posibil.

Ten mai tânăr fără cosmetice sau operații!

O rutină zilnică de exerciții faciale poate fi secretul tău pentru un ten strălucitor, fără riduri, fără cosmetice scumpe și fără intervenții chirurgicale riscante. Pentru gimnastica feței nu ai nevoie de echipament special, ci doar de degetele tale cu ajutorul cărora să opui o ușoară rezistență, așa cum o să afli din exemplele de exerciții ce urmează. Așază-te în fața unei oglinzi dacă vrei să te și amuzi puțin și începe!

  1. Ridică sprâncenele cât de sus poți și menține-le timp de 5 secunde. Repetă de 5 ori pentru a reduce ridurile de pe frunte și pentru a preveni căderea pleoapelor.
  2. Deschide gura cât mai larg, scoate limba în afară cât de mult poți și menține timp de 5 secunde. Repetă de câteva ori.
  3. Folosind cele 3 degete mijlocii de la mână, apasă ușor pe obraji în timp ce zâmbești cât mai larg cu putință, cât să opui rezistență degetelor. Ar trebui să arăți așa!
  4. Încearcă să miști nasul cât mai în stanga și cât mai în dreapta cu putință. Repetă de 5 ori.
  5. Ridică sprâncenele cât mai sus, deschide ochii cât mai larg și încruntă-te în același timp.
  6. Țuguie cât mai mult buzele în forma literei „O”, apoi zâmbește larg. Alternează de câteva ori, ca aici.
  7. Așază-te pe un scaun și privește spre tavan. Țuguie buzele ca și cum ai încerca să pupi pe cineva mai înalt ca tine. Acest exercițiu îți stimulează mușchii gâtului și te ajută să scapi de inestetica gușă.
  8. Ține gura închisă și încearcă să duci ușor mandibula în față cât de mult poți și să menții timp de 5 secunde. Apoi adu ușor mandibula în poziția normală. Urmărește exercițiul aici.

Încearcă să faci aceste exerciții zilnic și ai putea chiar să începi propriul studiu: fă-ți câte o poză pe săptămână, iar după cel puțin 8 săptămâni de exerciții poți începe să le compari ca să observi cum funcționează.

Sfaturi pentru un ten frumos și tânăr

Zâmbește cât mai des! Zâmbitul îți pune mușchii feței la treabă, îi menține puternici, te relaxează și te scapă de stres.

Menține tenul curat! Spală-te pe față în mod regulat pentru a elimina impuritățile și apelează la o exfoliere blândă din când în când pentru a desfunda porii.

Folosește protecție solară! Soarele poate deteriora simțitor pielea dacă nu suntem atenți. O piele afectată de soare are un aspect îmbătrânit și uscat. De aceea este importantă folosirea unei creme cu factor de protecție și evitarea expunerii la soare în orele de vârf (10.00-15.00), mai ales pe timpul verii.

Bea apă! Hidratarea este esențială pentru întregul corp, deci și pentru piele.

Mănâncă sănătos! Alimentația este cheia unui corp sănătos și a unui ten radiant. Fără „combustibilul” potrivit, orice exercițiu de gimnastică ar putea fi în zadar. Evită cât de mult poți alimentele pline de grăsimi, făina albă și zahărul, pentru că acestea pot cauza inflamații.  Încearcă să consumi alimente bogate în vitaminele A, C, E, Omega 3, fructe și legume, precum morcovi, spanac, roșii, fasole, mazăre, linte, caise, afine, nuci, usturoi, somon, ciocolată neagră, supă de oase bogată în colagen.

Dacă ai un ritm de viață agitat, ești mai tot timpul pe fugă și nu ai timp să gătești, ca mulți dintre noi de altfel, poți apela cu încredere la o formulă complexă pe bază de colagen și antioxidanți, precum Beauty Help. Beauty Help este un nutricosmetic premium sub formă de pudră pentru shake-uri creat special pentru refacerea pielii de la nivel celular. Conține colagen, acid hialuronic, fitoceramide, vitaminele C și E, resveratrol, coenzima Q10, astaxantină și MSM, ingredientele cheie pentru o piele frumoasă și sănătoasă! Beauty Help și gimnastica facială ar putea fi un duo perfect pentru un ten mereu tânăr și frumos!

Surse:

fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2010/05/18/the-best-exercises-for-your-facial-muscles-to-stay-looking-young.aspx

www.wikihow.com/Exercise-Facial-Muscles

www.nytimes.com/2018/01/10/well/move/facial-exercises-may-make-you-look-3-years-younger.html?smid=fb-nytscience&smtyp=cur[:]