Trucuri pentru îngrijirea pielii uscate

Iarna este o perioadă dură pentru corpul nostru. Pielea – interfața organismului cu lumea exterioară – are cel mai mult de suferit. Iar fața și mâinile, expuse adesea fără nicio protecție, plătesc cu prețul frumuseții. Vântul, gerul și precipitațiile sunt inamici redutabili ai pielii și au efecte dăunătoare precum deshidratarea, roșeața, sensibilitatea și chiar apariția unor leziuni dureroase precum crăpăturile sau eczemele.

 

Tot ce putem face pentru piele în sezonul rece este să îi acordăm îngrijirea potrivită, cu blândețe și în cunoștință de cauză. Tocmai de aceea îți oferim un set de informații care te vor ajuta să îți menții pielea hidratată iarna aceasta și să scapi de manifestări neplăcute precum descuamarea pielii, senzația de strângere a pielii, mâncărimi, iritații.

 

1. Spune adio produselor de îngrijire agresive

Pielea uscată este lipsită de strălucire, pare chiar solzoasă și flască, fiind predispusă la riduri și linii fine. În cazuri grave, pielea capătă aspect de coajă de copac, numită medical xeroză cutanată sau eczemă fisurată. Hidratarea este cel mai important pas pe care ar trebui să-l urmezi pentru a remedia problemele pielii uscate. Trebuie știut că procesul de hidratare începe de la etapa de curățare/demachiere a tenului. Folosește un lapte demachiant , pe care îl îndepărtezi cu blândețe de pe față. Apoi aplică o cremă de zi ultra protectoare pe bază de ceramide, vitamine și acid hialuronic. Aceste ingrediente hidratante ajută la reconstruirea barierei cutanate, cea care atrage și reține apa din interiorul celulelor pielii. Seara, nu trebuie să mergi niciodată la culcare fără să te demachiezi. După care, e la fel de important să aplici o cremă hrănitoare și emolientă.

În ceea ce privește îngrijirea pielii de pe corp, săpunurile solide ar trebui să dispară de pe etajera ta pe perioada iernii. Folosește geluri cremoase de duș, care să-ți curețe pielea fără să o agreseze. Uită de apa fierbinte. Momentele îndelungate petrecute în cada cu apă fierbinte nu sunt tocmai potrivite pentru piele în sezonul rece, fiindcă afectează bariera cutanată. Sunt recomandate dușurile scurte, cu apă la temperatura corpului, pentru ca pielea să-și păstreze uleiurile naturale de protecție. Hidratarea pielii după baie este obligatorie în perioada de iarnă. Folosește produse tip lapte de corp, cu efect nutritiv și emolient.

2. Protecția solară se poartă și iarna

Da, protecție solară. Ai citit bine. În asociere cu vântul rece și zăpada, razele soarelui usucă și mai mult fața. Produsele cosmetice cu factor de protecție solară au un rol important în menținerea unui ten sănătos și luminos inclusiv pe timpul iernii. Ideal ar fi să porți o cremă de zi cu filtru solar pe tot parcursul anului.

3. Învață să-ți hidratezi pielea din interior spre exterior

Hidratarea tenului înseamnă mai mult decât aplicarea unor produse cosmetice adecvate. Înseamnă un stil de viață sănătos și o alimentație pe măsură. De ce? Fiindcă frumusețea vine din interior! Obișnuiește-te să bei cel puțin 1,5 litri de apă pe zi, ca să-ți păstrezi pielea hidratată. Mănâncă echilibrat: fructe, legume, cereale, semințe, alune, nuci. Deficiențele nutriționale, în special carența de vitamine A, C și E, pot contribui la agravarea problemelor legate de deshidratarea pielii.

Însă, mai ales în sezonul rece, alimentația se poate dovedi insuficientă pentru a furniza întreg necesarul de nutrienți de care are nevoie pielea. Numai că, lăsată fără vitamine, fără colagen și fără acid hialuronic de hidratare, pielea este privată de principalul scut de apărare. Aici intervine Beauty Help, nutricosmetic premium, un shake delicios cu gust de căpșuni sau de ciocolată.

Beauty Help te ajută să-ți hrănești pielea din interior! Conține toate ingredientele de care are nevoie pentru a radia de sănătate: colagen bioactiv hidrolizat, fitoceramide, acid hialuronic, vitaminele C și E, resveratrol, coenzima Q10, MSM, astaxantină. Acționează acum! Nu uita că pielea este cartea ta de vizită. Ai grijă de ea la timp! Tardiv, bunele intenții nu vor avea aceleași rezultate.

Surse:

  • lifehack.org/articles/lifestyle/dry-skin-facts-and-remedies-you-should-know.html
  • doctissimo.fr/html/forme/beaute/fo_1477_peau_seche.htm
  • medicinenet.com/dry_skin/article.htm