Vitamina E, un super aliat împotriva ridurilor

Ten impecabil și radiant, piele cu textură fermă și elastică, păr viguros și strălucitor… Iată cam ceea ce ne dorim cu toții atunci când ne privim în oglindă. Iar pentru a ne asigura sănătatea și frumusețea de invidiat, toate vitaminele sunt necesare. Dar vitamina E se distinge prin valoroasele sale calități antioxidante, devenind astfel un aliat puternic în lupta contra îmbătrânirii pielii.

De ce este supranumită „vitamina tinereții fără bătrânețe”? Unde se găsește această vitamină și care este doza de care avem nevoie? Lămurim în continuare toate aceste aspecte pentru a te ajuta să înțelegi rolul indispensabil al vitaminei E în orice produs de frumusețe.

 

 

 

 

Vitamina E, benefică pentru piele… dar nu numai

Cel mai mare atu al vitaminei E este acțiunea sa antioxidantă. Aceasta înseamnă că vitamina E are capacitatea de a proteja celulele de stres oxidativ, acel proces generator de radicali liberi care atacă celulele și este responsabil de îmbătrânire. Cum ne ajută vitamina E?

Vitamina E este prezentă în toate celulele corpului, fiind cea care contribuie la menținerea normală a membranelor celulare. Mai exact, vitamina E protejează membrana celulară de distrugerea provocată de expunerea la oxigen, după cum este explicat într-un studiu de referință – „Vitamin E and its function in membranes”, publicat în Progress in Lipid Research (1999).

Datorită acestui rol crucial, vitamina E are 3 beneficii majore:

  • Luptă împotriva îmbătrânirii
  • Protejează de boli cardiovasculare și cancer
  • Susține rezistența sistemului imunitar

Mai nou, cercetătorii au aflat că un aport suficient de vitamina E este necesar pentru prevenirea acneei vulgare. Un studiu realizat la Universitatea de Medicină Afyon, Turcia, publicat în Cutaneous and Ocular Toxicology (2014), arată că persoanele care prezintă acnee vulgară au un deficit de vitamina E, A și zinc. „Studiul nostru subliniază importanța nutriției în cazul pacienților cu acnee. Aceștia trebuie să beneficieze de o dietă în care să se regăsească alimente bogate în vitamina A, E și zinc. Recomandarea este valabilă atât pentru prevenirea acneei, cât și pentru susținerea tratamentului. Suplimentarea dietei cu aceste vitamine și zinc poate avea rezultate satisfăcătoare chiar și în cazurile de acnee severă”, potrivit autorilor studiului.

Vitamina E, un complex de vitamine

Chiar dacă denumirea sa face referire la o singură vitamină, vitamina E reunește de fapt un complex de vitamine liposolubile, active în tot corpul. Unii membri ai familiei se numesc tocoferoli și includ moleculele alfa-, beta-, gama- și delta-tocoferol, alții tocotrienoli, subdivizați de asemenea în alfa-, beta-, gama- și delta-tocotrienol. Trebuie menționat că tocoferolii au acțiune vitaminică ridicată, în timp ce tocotrienolii au acțiune antioxidantă importantă.

Tocoferolii au proprietatea de a neutraliza radicalii liberi și protejează integritatea membranelor celulare. Tocotrienolii posedă acțiune antiinflamatoare și antioxidantă, protejând împotriva oxidării grăsimilor.

Surse naturale de vitamina E sunt: unele uleiuri vegetale nerafinate (de floarea-soarelui, germeni de grâu, nuci), precum și unele alimente (gălbenuș de ou, ficat, unt, sardine, cereale integrale, avocado și fructe oleaginoase: nuci, alune, migdale etc.). Aportul de vitamina E recomandat adulților este de 12 miligrame pe zi.

Beauty Help, o formulă complexă anti-aging

Beauty Help, nutricosmetic premium, conține o super vitamină E, un complex de 5 forme de vitamina E naturală, care formează o redutabilă echipă antiaging. Doza zilnică de Beauty Help îți asigură 5 UI (3,37 mg) de vitamina E.

Beauty Help, primul produs multifuncțional de frumusețe, are o formulă ultra-complexă 9-in-1, ce reunește ingrediente premium, în doze optime: peptide de colagen bioactiv hidrolizat, acid hialuronic, ceramozide, resveratrol, vitamina E, astaxantină, coenzima Q10, vitamina C, MSM.

Beauty Help este soluția de care ai nevoie pentru ca pielea de pe întreg corpul să radieze de sănătate, conturul feței să fie redefinit, ridurile și petele să fie vizibil reduse, pielea să fie hrănită și restructurată din interior.

Savurează în fiecare dimineață shake-ul tău de frumusețe Beauty Help și convinge-te că frumusețea vine din interior!

Surse:

  • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10793887
  • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23826827
  • „Prevenția îmbătrânirii precoce”, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Editura Printech, 2016 (pg. 52-53)